Friskvård & Rehabilitering för hund

Friskvård och rehabilitering för hund i Lomma, Skåne
– för ett hundliv i balans

Individanpassade massagebehandlingar 1 timme
– genomgång av sjukdomshistorik och hundens vardag
– helkroppsbehandling
– journalföring
– behandlingsplan & träningsplan
– hemövningar efter tredje återbesöket.

Individanpassad balansbollsträning 1 timme
Perfekt komplettering till massagebehandling.
– grundövningar
– övningar anpassade efter just din hund
– träningsprogram
– balansbollar går att beställa efter lektionen

Friskvård

Massagebehandling
Ökar blodcirkulationen, förbättrar lymfcirkulationen och minskar blodtrycket. Massagen ger större rörelsefrihet till musklerna så att lederna kan jobba på ett korrekt sätt. När musklerna har en god status kan hundens kropp bemöta olika rörelser och underlag i sina aktiviteter utan att skada sig. Massagen sänker hundens stresshormoner och utsöndrar oxytocin – ett lugn och ro hormon.
Friskvård är något som alla hundar behöver regelbundet.

Balansbollsträning
Med denna träningen får hunden
• Bättre kroppskontroll
• De stabiliserande och små musklerna aktiveras,
• Förbättrad bålstyrka,
• Stabilare leder
• Bättre självförtroende
…och så mycket mer som är skadeförebyggande och roligt.

Rehabilitering

Massagebehandling
Rehabilitering betyder återskapa. Massage hjälper kroppen att återskapa muskulaturens status och rörelse till hur den var innan operation eller skada, kanske tom till ännu bättre! Varje litet medicinskt ingrepp påverkar hundens bindväv och muskler. Exempel: Kastrering, ortopediska ingrepp, muskelskador.
Hunden kan drabbas av olika kroniska tillstånd, eller tillstånd med risk för återfall, där den behöver hjälp med regelbunden smärtlindring och underhåll av muskulaturen. Exempel: höftledsdysplasi, diskbråck och artros.

Ha en kopia på hundens journal till hands vid behandlingen samt rådfråga veterinär om hundens eventuella mediciner kan kombineras med massagebehandling.

Balansbollsträning
Denna typen av träning är mild men också mycket stärkande för hundar under rehabilitering. Övningarna anpassas till hundens status och fokuserar på området som behövs rehabiliteras.

Behandling med fysisk terapi under psykisk rehabilitering/beteendeutredning

Massagebehandling
När hunden lider av psykiska, stressrelaterade besvär eller problembeteenden bör man vända sig till en hundpsykolog som hjälper er med en psykisk rehabiliteringsplan. I denna planen bör fysisk terapi/hundmassage ingå. Om din hundpsykolog inte skickar remiss till mig så är ni hjärtligt välkommen att boka tid på egen hand.
En behandling som går ut på att hjälpa hunden i det psykiska kan se väldigt annorlunda ut mot en vanlig behandling och ingen är den andre lik. Psykiska besvär sätter sig alltid, förr eller senare, i muskulaturen. Dessa spänningar ska släppa långsamt och på hundens villkor. I grunden ligger fokuset på att öka lymfflödet och blodcirkulationen som blir försämrat vid stress, ångest och depression.

PRISER

Massagebehandling 1 timme 545kr

Balansbollstäning 1 timme 545kr

BOKNING

Sker via:  https://www.timecenter.se/hundhornanskanes/