Föreläsningar

För aktuella datum och priser, klicka in på https://kurser.zoogiganten.se/


Hantering i balans

Klippa klorna, torka tassar, duscha/bada, ta på täcke eller sele, titta i munnen, rengöra öronen, ta sprutor.
Listan kan göras lång på vad hundar tycker är obehagligt inom hantering, men som ibland är ett måste att genomlida för att de ska må bra.
Tänk om vi kunde hitta på en rolig aktivering som ger bättre känsla i dessa prylar och alla ”måsten”.
Tänk om vi en vacker dag kan få hunden till att säga JA till att bli hanterad.
Tänk om vi en dag slapp hålla fast, locka eller lura våra hundar.
Tänk om min hund kunde garva genom en hel dusch?!

Jag har en lösning på dessa ”tänk om”!
Häng med på en föreläsning där vi bl.a. pratar om ämnet hantering, inlärning av momenten, startsignaler och varningssignaler för ”akuta” tillfällen.
Du och din hund kommer att komma närmare varandra och ha riktigt roligt.

Under denna dagen kommer ni att få låna mina mjuka, tama, stillsamma och samarbetsvilliga hundkollegor till de praktiska övningarna.
Blir det fullsatt så kan det bli ett jobbigt utrymme för er hund att följa med till.


Hundmassage för hemmabruk

Ni som hänger med på denna föreläsningen kommer att få veta mer om hundens muskulatur och massage. Med er hem får ni praktiska övningar och grepp i ytlig massage för att hjälpa hunden att slappna av i muskulaturen.
Hunden får stanna hemma denna kvällen!
Denna föreläsningen passar alla! Allt från det aktiva tävlingsekipaget, till sällskaps hunden och framför allt hunden som har problem med stress eller andra psykiska besvär. Massage ger dig och din hund en bättre relation samtidigt som det är oerhört bra för hälsan.


Friskvårdens grundstenar

Under 3 timmar inkl 30 min paus och frågestund går vi igenom några av grundstenarna inom friskvård för hundar.
Det blir teori om balansbollsträning, hundens muskulatur, olika typer av behandlingar och vad man ska tänka på i vardagen.
Praktiska övningar i balansbollsträning, massagegrepp och lugnande aku-punkter vissas upp.
Denna föreläsningen passar alla! Allt från det aktiva tävlingsekipaget, till sällskaps hunden och framför allt hunden som har problem med stress eller andra psykiska besvär.


Unik föreläsning med en Hundmassör och en Etolog:
Hjärta och Smärta

Kan hundens känslor sätta sig i musklerna och kan hundens muskler påverka känslor? Medvetenheten om hur kropp och känsla hänger ihop har tagit fart inom hundvärlden. Vi blir allt mer upplysta om hur detta påverkar allt vi gör med våra hundar. Hundmötesproblematik, hundar som drar i kopplet, hanteringsbesvär och rädsla (m.m.) kan ofta kopplas till smärta. Häng med på den här föreläsningen och ta del av kunskap som kommer göra nytta i så väl träning som relation.

Under den här kvällen kopplar vi samman det fysiska och det psykiska när det kommer till det viktiga ämnet SMÄRTA. Du lär dig känna igen smärta och får veta hur det kan påverka din hund i ett antal vardagssituationer.

Djurvetologen & Hundhörnan Skåne

Den här föreläsningen hålls av två föreläsare som har fördjupat sig inom respektive område; muskelanatomi och etologi (djurens beteende). Ett unikt samarbete för ett hundliv i balans. Läs mer om vårt samarbete Holistic Hound HÄR

Emma (Djurvetologen) är under utbildning till hundinstruktör och godkänd medlem i Sveriges Akademiska Etologer, vilket innebär att hon har en gedigen universitetsutbildning i etologi. Hon håller föreläsningar och kurser i djurens naturliga beteende för att främja relationen mellan djur och människa.

Amanda (Hundhörnan Skåne) är diplomerad hundmassör, balansbollsinstruktör och hundinstruktör. Hennes behandlingar, kurser och föreläsningar bygger på att se och förstå hela hunden. Från insidan och ut, från nos till svans.